Skip to content

Νέα και Ανακοινώσεις

  • Παρουσίαση του νέου σήματος Respect στην υβριδική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας Innovent Forum 2024, Joist Innovation Park, Λάρισα, 9-10 Φεβρουαρίου 2024

    Με τη συμμετοχή στην έκθεση δύο προϊόντων μελιού, στα οποία έχει απονεμηθεί το σήμα Respect,  έγινε η πρώτη παρουσίαση του σήματος στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για το μέλι ΚΤΗΜΑ ΧΡΟΝΗΣ και το μέλι ΚΟΖΙΑΚΑΣ.

    Το σήμα RESPECT παρουσίασε η ομάδα έργου LIFE ARCPROM, στο πλαίσιο του οποίου λανσάρεται το σήμα, με επικεφαλής-επιστημονικό υπεύθυνο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Χαράλαμπο Μπιλλίνη.

    Η παρουσίαση στέφθηκε με μεγάλη αποδοχή και το σήμα έτυχε υποδοχής ενώπιον πλήθους ενδιαφερομένων παραγωγών και καταναλωτών και σημαντικών καλεσμένων, όπως ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Σενετάκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, ο Δήμαρχος Λάρισας Α. Μαμάκος κ.ά.

  • Παρουσίαση του νέου σήματος προστασίας άγριας ζωής και βιοποικιλότητας RESPECT στους μελισσοπαραγωγούς της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, Άνω Πεδινά, 30 Σεπτεμβρίου 2023

    Το Σάββατο 30/09/2023 στο Συνεδριακό Κέντρο των Άνω Πεδινών έλαβε χώρα εκδήλωσης ενημέρωσης – παρουσίασης του σήματος «Προστασίας Άγριας Ζωής και Βιοποικιλότητας», η οποία απευθυνόταν στις μελισσοκομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των γεωγραφικών ορίων του Εθνικού Πάρκου της Β. Πίνδου.

    Παρουσιάστηκαν οι προδιαγραφές που πρέπει να πληροί μια επιχείρηση, καθώς και η διαδικασία για την απόκτηση του εμπορικού σήματος «Προστασίας Άγριας Ζωής και Βιοποικιλότητας».

    Πρόκειται για τη 2η εκδήλωση παρουσίασης του σήματος, κατόπιν της 1ης που πραγματοποιήθηκε προς τους μελισσοκόμους της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Νέστου-Βιστωνίδας & Ροδόπης, και το ενδιαφέρον των παραγωγών επιχειρήσεων υπήρξε ιδιαίτερα έντονο.

  • Πληροφοριακό Σύστημα

    Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από σήμερα το Π/Σ του Σήματος προστασίας άγριας ζωής και βιοποικιλότητας