Skip to content

Νέα και Ανακοινώσεις

  • Προωθητικό Video του σήματος Respect

    https://www.youtube.com/watch?v=gkju4Ri1LC0
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, 14-4-2024

    Το σήμα RESPECT φιλοξενήθηκε με δικό του περίπτερο στην Γιορτή Μανιταριού στη Λίμνη Πλαστήρα, όπου για 2 ημέρες συγκεντρώθηκαν παραγωγοί και φίλοι της φύσης, των τοπικών προϊόντων, πολιτιστικοί σύλλογοι και σύλλογοι νέων και γιόρτασαν τους καρπούς της γης με πλούσιες δράσεις, εδέσματα, πεζοπορία κλπ. Η ομάδα έργου ήταν όλη την Κυριακή 14-4-2024 στο χώρο της εκδήλωσης και ενημέρωνε τους παρευρισκόμενους για την κυκλοφορία του σήματος. Επίσης, παρουσίασε 2 προϊόντα της με το σήμα RESPECT,  και έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τους εξοικειώσει με την αναζήτηση της σήμανσης των φιλικών προς την άγρια ζωή προϊόντων. Τέλος, συνομίλησε με εν δυνάμει συνεργαζόμενους παραγωγούς προϊόντων όπως βότανα, μέλι, κ.ά.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ RESPECT, Λευκώνας Πρεσπών, 11-04-2024

    Την Πέμπτη 11-04-2024, στο πλαίσιο των «Ανοιχτών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία» του έργου LIFE ARCPROM, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του σήματος RESPECT και συζήτηση με την τοπική κοινωνία για τα φιλικά προς την αρκούδα προϊόντα.

    Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Λευκώνα Πρεσπών στο καφέ-μπαρ «Λιβελούλα».

    Η συμμετοχή παραγωγών τοπικών προϊόντων, καθώς και  παρόχων υπηρεσιών, όπως ξενοδοχεία και καφέ, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών ήταν αυξημένη. Με μεγάλη χαρά τα μέλη της ομάδας έργου παρουσίασαν τα οφέλη του σήματος και ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες λύνοντας προβληματισμούς και δίνοντας συμβουλές, τόσο για την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων όσο και για τη συνύπαρξη με την αρκούδα γενικότερα.  

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ RESPECT, Μονοδένδρι Ζαγορίου, 10-04-2024

    Την Τετάρτη 10-04-2024, στο πλαίσιο των «Ανοιχτών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία» του έργου LIFE ARCPROM, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του σήματος RESPECT και συζήτηση με την τοπική κοινωνία για τα φιλικά προς την αρκούδα προϊόντα.

    Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Μονοδένδρι Ζαγορίου στο καφέ-μπαρ «Διψασμένη Αρκούδα».

    Παραγωγοί προϊόντων και πάροχοι υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου της Β. Πίνδου συμμετείχαν και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν  απόψεις και να λάβουν συμβουλές και καθοδήγηση από τα μέλη της ομάδας έργου.  Το ενδιαφέρον για τα πλεονεκτήματα απόκτησης του σήματος υπήρξε μεγάλο και αναμένουμε τους καρπούς των νέων συνεργασιών στο άμεσο μέλλον.

  • Παρουσίαση του νέου σήματος Respect στην υβριδική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας Innovent Forum 2024, Joist Innovation Park, Λάρισα, 9-10 Φεβρουαρίου 2024

    Με τη συμμετοχή στην έκθεση δύο προϊόντων μελιού, στα οποία έχει απονεμηθεί το σήμα Respect,  έγινε η πρώτη παρουσίαση του σήματος στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για το μέλι ΚΤΗΜΑ ΧΡΟΝΗΣ και το μέλι ΚΟΖΙΑΚΑΣ.

    Το σήμα RESPECT παρουσίασε η ομάδα έργου LIFE ARCPROM, στο πλαίσιο του οποίου λανσάρεται το σήμα, με επικεφαλής-επιστημονικό υπεύθυνο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Χαράλαμπο Μπιλλίνη.

    Η παρουσίαση στέφθηκε με μεγάλη αποδοχή και το σήμα έτυχε υποδοχής ενώπιον πλήθους ενδιαφερομένων παραγωγών και καταναλωτών και σημαντικών καλεσμένων, όπως ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Σενετάκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, ο Δήμαρχος Λάρισας Α. Μαμάκος κ.ά.